sc-atrome

Alla inlägg under november 2011

Av Stefania Citraro - 10 november 2011 20:24

   


Ja, ikväll har jag försökt mig på att baka en kladdkaka utan svenska mått (dl,cl, kryddmått osv) och utan att veta graderna på ugnen då ugnen är gasugn. Det var inte det lättaste och som jag trodde så brände jag skiten. Tanken var att jag skulle baka en kaka till G, hans bror och kusin som var på besök för att imponera på italienarna. Gick inte alls så bra... Nu vet jag inte ens om jag ska ta med mig kakan hem till dom, men har dock skrattat mycket åt denna skit kaka. Kanske borde följt Hannas råd och köpt en istället... aja, sånt som händer, nu har jag i alla fall fått lagat mig en höjdarmåltid. Kött och friterade potatis med tomat står på menyn!

Av Stefania Citraro - 9 november 2011 15:12

 

 

Två bilder från i måndags när jag var ute och sprang. Var bara tvungen att ta en bild på denna söta katt som låg och sov på motorhuven i solen.


I måndags fick jag verkligen gjort mycket, inte alls lika mycket igår då det spöregnade och åksade. I måndags gick jag runt i centrum och lämnade Cv i olika butiker. Fick lämnat i 4 butiker bl.a Zara och Mango och så fick jag lämnat mitt nummer i en salong som gör naglar. Idag är det kanon väder och över 20 grader i solen, jag har gått runt i klänning och kavaj och det är varmt. Nu om två timmar tänkte jag gå till en annan salong och lämna mitt nr/Cv och sedan dra mig till centrum för att lämna fler Cv:n i olika butiker. Nu har min farbror fixat mig en intervju hos ett företag, ska försöka ta mig dit imorgon tänkte jag. Men ska försöka att äta något nu, då jag inte ätit något på hela dan.

Av Stefania Citraro - 7 november 2011 10:21

 



Inte skiner solen och vädret är sisådär, men idag vakna jag upp och kände att detta skulle bli en bra dag. Älskar att vakna upp på "rätt sida" och känna att livet är toppen. Tvingade upp mig vid kvart i 10 tiden för att inte sova bort hela dagen, hängt upp en tvätt och gjort mig en rejäl frukost (gröt och stekt ägg). Nu sitter jag och lyssnar på Beautiful day med U2 som fick bli min insperation till dagens ämne. Tänkte göra mig en expresso och städa upp mitt fruktansvärt stökig rum, (Ja, mamma mitt rum är stökigt även i Rom) och sedan en morgonojoggning på det. Efter det blir det en heldag av jobbsökning och en tur på stan. 

Av Stefania Citraro - 4 november 2011 21:10

 

En natt i Rom.


Igår eftermidda kom jag tillbaks till min lägenhet i Rom. Dirket fick jag sätta igång med att tvätta och handla mat då kylskåpet var tomt. Sedan så åkte jag till G och vi fick lagat lite mat. Idag har jag äntligen fått skrivit klart mitt CV på italienska och imorgon när jag gjort mig i ordning ska jag ta ett seriöst foto och sedan är CV:t klart för att skickas iväg. Ikväll blir det till att spendera en lugn kväll hemma själv. Ska faktiskt bli skönt efter en händelserik vecka i Kalabrien. Nu tänkte jag bara göra mig en sallad och sedan blir det en film i sängen. 

Av Stefania Citraro - 1 november 2011 18:50

         

Några bilder från igår.


Vart lite dålig på att uppdatera mig, just nu sitter jag och funderar på om jag ska åka tillbaka till Rom imorgon eller om jag åker torsdag morgon. I vilket fall, igår å firade vi halloween då det var den 31 oktober, en mycket rolig kväll med många skratt. Blev inte så mycket till att klä ut sig, men de flesta fick lite make-up i ansiktet och jag fick gjort mig en rosett. Ikväll ska jag åka och äta hos min faster Teresa och sedan hälsa på min farfar, sedan blir det väll att dra till "bar di Bruno" som de flesta kvällarna. Idag har jag också vart på kyrkogården och hälsat på min farmor Carlotta, och lämnat blommor till henne. Idag är det en röd dag i Italien då den 1 november är för att hedra alla helgon i paradiset och för att komma ihåg de som inte längre lever och finns vid vår sida. Nu ska jag dra på mig lite kläder och börja dra mig till min

Presentation


My name is Stefania Citraro and I'm half Swedish half Italian girl raised in Sweden, but nearly 2 years ago moved to Rome. On my blog you will follow me through my days in the capital of Italy.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards